tirsdag den 24. november 2009

Spanske kødboller

Kan både bruges som hovedret eller Tapas

Ingredienser
kødboller:
1 kg hakket oksekød
2 æg
ca. ½ tsk. friskrevet muskatnød
2 fed hakket hvidløg
70 g. rasp eller tilsvarende mængde opblødt daggammelt brød
salt og peber
2-3 dl mel krydret med salt og peber

Sause:
1-2 løg, hakket
2-4 peberfrugter - både rød og grøn - skåret i både
3 fed hakket hvidløg
4-6 dl. god spansk rødvin
2 dåser flåede tomater - blendet
1 stor dåse tomat puré
vand

Desuden olivenolie til stegning.

Fremgangsmåde:
Melet krydres og stilles til side.
De andre ingredienser til kødbollerne blandes godt.
Kødbollerne formes, de skal være helt runde og lidt mindre end hvis de skulle passe ned i et æggebæger. Vi breder altid madpapir ud på bordet, og lægger kødbollerne der. (Det er drengene der former kødboller her i huset. helst Filip, for så bliver de helt ens og runde)
Kødbollerne vendes i melet og steges i olivenolie, i 3-4 portioner, alt efter pandens størrelse. De skal være stegt på alle sider.
Kødbollerne lægges efterhånden som de er færdige, over i en stor gryde ved lavt blus.
Flåede tomater og ca. ½ l vand tilsættes.

Peberfrugterne steges i olivenolie til de er bløde og lækre, lige inden tilsættes de hakkede løg.
blandingen hældes i gryden til kødbollerne, og resten af ingredienserne tilsættes.
retten koges ved svag/mellem varme i min. 45 minutter.
Der kan tilsættes mere vin, vand, tomat puré, salt og pebber efter smag - der bør være rigeligt med sause:)

Hertil passer en god pasta, grøn salat og hjemmebagt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar